Texas holdem tips

Det finns tre saker varje pokerspelare bör veta om de vill vara framgångsrika under lång tid. Jag har gett dessa tips för en vän som var på väg att spela i sin första turnering och ville få en snabb lektion innan det började. Hon spelade en sammanfattning satellit först och hon vann det. Hon spelade i turneringen och slutade på tredje plats. Detta var första gången hon spelade ifrån henne köksbordet och bara fjärde gången hon spelade alls. Detta är vad jag berättade för henne.

Spela bra kort! Det verkar mycket enkelt. Folk vill visa upp till bordet och låta alla veta hur bra de är genom att plocka upp en kruka med lite skräp hand. Dessa händer inte kommer upp vinnare väldigt ofta och även om de gör de inte kompensera för alla gånger du missar floppen i en rejäl pris. Spela alla ”nej brainers”, AA, KK, QQ och AK. Om du känner dig säker, spela AQ, JJ, 10-10. Endast spela KQ och KJ om du är höjaren med ingen spelare framför dig. Ringa en höjning med dessa händer är en säker eld sätt att få sönder.

Spela i bra läge innebär att spela med bra kort under de senaste tre positioner, knappen, cut-off plats (ett säte framför knappen), och två sätena framför knappen. Dessa är de kött och positioner potatis. De kommer ge dig pengar. Inte försvara din lilla mörken om du inte har bra kort, eftersom att vara först att agera är en hemsk plats att vara med mindre än optimal innehav. Öppnande (först skall införas i potten efter mörkarna) med suited connectors, säger 7-6 i hjärter, är en dålig plats eftersom dessa händer spela bra för värde och du behöver inte ha något värde om du inte vet vem som kommer att spela bakom dig och hur mycket.

Den sista är lite knepigt. Online-spel är annorlunda än hur vi spelade under de senaste 25 åren så var försiktig om det är där man lärde sig att spela. Jag har sett hyper aggressiva vunnit en tävling, men inte förrän finalbordet gjorde det strategiska arbetet. Jag har sett folk använda den när turneringen första börjar i ett försök att plocka upp en mycket marker snabbt. En turnering är ett maratonlopp, inte en ras. Använd gott omdöme och lära sig när man ska skjuta. En passiv spelare (höjer sällan med mindre än AA bör KK eller QQ) gå sönder, antingen i början eller i mitten av händelsen, hur som helst, det är inte rätt sätt att spela för att vinna. Höj preflop om du tänker spela, oavsett vad. Om du vinner mörkarna kan du spela igen gratis, om du får spelat med, har du både position och kort styrka på din sida. Hur som helst, kommer du att ha stor framgång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *